Rony Oren

Artist unic, unul dintre cei mai îndrăgiţi şi mai premiaţi animatori din lume. Filmele sale de animaţie au fost difuzate în peste 80 de ţări, în reţele cunoscute precum PBS, ABC, Disney Channel, BBC sau Channel 4!

RONY OREN (n. 1953) a devenit cunoscut datorită celor peste 500 de filme de animație cu figuri modelate în lut și peste 300 de cărți de copii. „Frame by Frame” este numele studioului său, fondat în 1978, în care a creat filmele sale care toate au la bază metoda „modelării în lut” („Clayground Method”).

Oren  a obținut numeroase premii de animație de film și ilustrație de carte și a avut ocazia să fie prezent cu o selecție personală în cadrul Radio and Television Museum din New York și Los Angeles.

Printre cele mai cunoscute serii TV produse de Oren se numără The Egg, Foxy Fables, Tales of a Wise King și Grabbit the Rabbit, difuzate în peste 80 de țări.

Cărțile sale pentru copii au fost traduse în Anglia, Statele Unite, Franța, Germania, Rusia, Danemarca, Italia, Grecia, cel mai cunoscut titlu, The Animated Haggadah, fiind vândut, de peste 20 de ani, cu mare succes în întreaga lume.

Clayground Brand – Sub acest titlu, Oren și-a popularizat metoda sa de modelare în lut, un trade mark care are la bază 3 forme de lut: bila, cârnatul și clătita. Pornind de la aceste forme inițiale, Oren modelează toate creaturile ce dau viață filmelor și cărților sale, în infinite variante de structuri și culori. Artistul este permanent invitat să participe la workshop-uri și demonstrații, în școli, universități și festivaluri din întreaga lume.

În prezent, Rony Oren este profesor de animație la Academia Bezalel de Arte și Design din Ierusalim.