„Gil Hovav e un soi de Gordon Ramsay, Jamie Oliver și J.K. Rowling laolată.” (The JC)

Gil Hovav

Personalitate media, Gil Hovav este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști culinari, apreciați nu doar în Israel, ci în toate țările în care cărțile sale au apărut în traducere.

GIL HOVAV (n. 1962) provine din una dintre cele mai respectate familii evreiești din Israel: stră-străbunicul său este Eliezer Ben-Yehuda, cel care a revitalizat limba ebraică modernă, bunicul său, Itamar Ben-Avi, este fondatorul jurnalismului modern din Israel, iar părinții săi, Moshe și Drora Hovav, se numără printre cei care au pus bazele radioului public din Israel.

Gil Hovav a început prin a scrie critică culinară, a condus apoi un ziar și, nu după mult timp, a devenit creatorul și prezentatorul unora dintre cele mai populare show-uri de televiziune pe teme culinare din Israel: „Pepper, Garlic and Olive Oil”, „Captain Cook”, „Going to the Market”, acestea sunt doar câteva dintre emisiunile care au devenit ulterior bestseller-uri editoriale.

Foarte bine primite de public au fost și cele trei romane ale sale inspirate din palpitanta istorie a familiei Hovav, din copilăria autorului și a unui Israel care nu mai există.

În străinătate, Gil Hovav și-a cucerit publicul susținând seminarii și demonstrații culinare care îmbină gastronomia israeliană cu fabuloase povești de familie și experiențe personale.

În prezent, Gil Hovav conduce casa de producție și trustul editorial Toad Communications.